The Legend of Zelda: Majora's Mask Forum  /  MM GeckoOS codes not working...kind of.
  khagia741khagia741

Hi everyone.

I'm having trouble using some of the majora's mask codes for GeckoOS.

I'm using a 4.3J Japanese wii (not using region free mod, the wii itself is actually japanese) as well as a wii classic pro controller. I have downloaded the GCT files from zeldacodes.org setting the version to NTSC-J and controller to classic.

I have no trouble running the game on Gecko, however some of the cheats are not working for me. For example, I can do things like changing the day, increase/decrase health, magic refill, etc. However tricks like Moon Jump, Super Speed, Void will not work. It seems tricks involving use of the D-pad alone are completely useless (yet the dpad seems to work fine on the inventory when adding/erasing items).

Am I doing something wrong, or is it just a pro controller issue? Any help/advice would be greatly appreciated.
(BTW all of the OOT GeckoOS codes work just fine on the pro controller, including Moon Jump and Super speed).

Thank you for reading.

agdf_ydyagdf_ydy likes this. 
  MutantAuraMutantAura

I assume you downloaded the correct GCT file from ZeldaCodes.org? It needs to relate to that specific controller or the mapping is wrong. Make sure you selected the "classic" from the drop-down menu in the downloads section. Try a redownload and make sure that's done.
Even if you're sure you downloaded the correct ones delete them and just try a redownload to be safe.
If that fails then join this discord: https://discord.gg/gBxdNGT head to the "softmodding" channel and @Jimmie1717 as he makes those codes and may be able to troubleshoot further.

If the OOT codes work fine then I can only assume you made an error in the file download for MM.

P.S. if you intend to practise OOT see: https://practicerom.com/ as it is much better.

Hope this can help or put you in touch with some people who can help.

 
  khagia741khagia741

Thank you for the prompt reply!

As you suggested, I tried redownloading the codes several times making sure to select "classic" in the contoller section. I even tried reinstalling Majora's Mask again using a different WAD but the problem is still there...

OOT seems to work just fine on both Gecko and the practice WAD...pro controller issue I wonder? I'll try to join discord and see if I can get some help there.

Thank you very much!

 
  agdf_ydyagdf_ydy

I have the same issue so I'm using GC controller's GCT file.
The codes seem to correctly work on NARE with GC and classic, NARJ with GC.

khagia741khagia741 likes this. 
  khagia741khagia741

I see!

I guess I'll have to get my hands on a GC controller.

Thank you!

 
  Jimmie1717Jimmie1717
(edited: )

It's possible when updating them I messed something up which could prevent some of the codes from running which sounds like the case.

As @MutantAura said, discord would be the best way to let me know about something like this. I just happened to look at these forums and I see this thread is already 12 days old.

Edit:
I think I found the problem so they should be fixed.

agdf_ydyagdf_ydy likes this.