Warlords 2 Forum  /  Breaking the game
  happycamper_happycamper_

During some run I accidentally broke the game...
If you press TAB + C in the start game setup, where you can adjust game options and set players to humans or AI, you can enter a city view which is pretty broken. The capital of the fractions are not yet set properly and when you "end the turn" in this screen you'll spawn some troops, but you're stuck in the upper left corner and after the last player (usually black) has finished the 1st turn the game realizes that nobody has a city and no player is in the game and shuts it down.

I don't think that it is very useful for speedrunning, but you never know ;D
Wanted to share this anyway. Maybe I'll explore some more of this one day, pretty weird & fun experience out of nowhere. (O_o)

Some pictures of this:
https://i.imgur.com/Xgc7Jym.png
https://i.imgur.com/e6bOdr9.png

 
  happycamper_happycamper_
(edited: )

A new addition to the bug collection (and I don't mean butterflies 😉 )
Take a look at the boat on land:

Go back to 9:35 to see how it happens: the hero attacks the city from the sea, then the spider and still has movement remaining. He could have moved the hero at this point to "enter" the land zone so that he's on land the next turn. Still a weird thing to see.

Btw nice run xatrixx!

 
  xatrixxxatrixx

Nice catch happycamper! Thank you for the congrats.

And oh boy, I'll have to work hard on Dragon Realms. That's seriously a tough one.

 
  happycamper_happycamper_
(edited: )

Find the error in the following picture:
https://i.imgur.com/yoJd1dL.png

Exactly, the button with the ! is somehow bugged out. No clue if this implies anything we could exploit. We don't even know why it happened. It is there from the start of following run:

 
  xatrixxxatrixx

I had more bugs. In the same video you posted, check out second 4. The lord of fire (red) button is greyed out, but you can still set him to knight. I don't think it has any effect though.

I believe these bugs are graphical only. Also in some other run, this blue glitched "!" button was red instead of blue.

Also, when you did Alt+X, and press Alt+E when your turn is done, rarely, the Alt+X-Screen will turn up, but the turn ended nonetheless and enemies start moving. But you need to click it away nonetheless.

 
Latest News
View all
No news
Recent Threads
View all
Thread Author
Rules & Settings
Last post
MilkToastMilkToast
17 replies
Random Map Runs
Last post
MilkToastMilkToast
10 replies
Breaking the game
Last post
happycamper_happycamper_
4 replies
Loaded random map run?
Last post
happycamper_happycamper_
0 replies
Discord added
Last post
MilkToastMilkToast
0 replies